A Colibri Studios óriási mozi fan, ahogy előző blogbejegyzésünkben is írtam. 2019 általunk legjobbnak tartott filmjeit már összeszedtük, most 2020 általam legjobban várt filmjeit listázom. A cikk szubjektív véleményt tükröz.

Szívesen kezdeném ismét Magyarországon, mint az előző cikket, de eddig egy olyan magyar film premier sem került bejelentésre, amely megmozgatta volna a fantáziámat, ezért rögtön repülünk is tovább Hollywood felé.

Az év elején mindig erős a felhozatal, mivel a legtöbb Oscar és egyéb díj esélyes film bemutatóját erre az időszakra szokták beütemezni.

Emiatt már januárban, konkrétan a jövő héten megérkezik a mozikba Sam Mendes első világháborús filmje az 1917, amely elég sok díjat és Oscar jelölést begyűjtött az elmúlt hetekben. Szintén jövő héten debütál a magyar mozikban az elképesztően kreatív alapsztorival operáló Jojo Nyuszi is.

Január végén megkapjuk még a parádés szereposztású új Clint Eastwood filmet a Richard Jewell balladáját, valamint Guy Ritchie is visszatér az Úriemberekkel ahhoz a műfajhoz, ami miatt kult rendező lett és mindenki imádta.

Az Oscar díjkiosztó után februárban és tavasszal rendszerint kevesebb minőségi film szokott érkezni, így lesz ez idén is. Februárban az igaz történetet feldolgozó Sötét vizeken-t, márciusban egy nagyon izgalmas folytatást, a Hang nélkül 2-t nézhetjük, míg áprilisban a világ és a királynő első számú titkosügynöke, James Bond tér vissza a 25. alkalommal a 007: Nincs idő meghalni-val.

A nyár ellenben tele van izgalmas premierrel rögtön június elején érkezik a Wonder Woman 1984, amelynek az első része az egyik legjobb képregény adaptáció volt az elmúlt években és ezáltal ez az egyetlen szuperhős film, amit várok idén. Animációs filmekről a tavalyi termés mustráján nem esett szó, idén viszont a Lelki ismeretek, az Agymanókhoz hasonlóan elsősorban felnőtteknek szól és nagyon érdekes témát dolgozz fel.

Körülbelül nyár közepéig látjuk egyelőre a bemutatókat, de júliusra is várható még két nagyágyú. Egyrészt a Top Gun-hoz 34 év után (bár ez Tom Cruise arcán nem látszik) érkezik folytatás, a Top Gun: Maverick, míg napjaink egyik legegyedibb, legmagasabb színvonalon dolgozó rendezőjének, Christopher Nolan-nek érkezik új filmje a Tenet, ami a trailer alapján hasonló lehet, mint az egyik legismertebb munkája az Eredet.

Amit nagyon nem várok idén, az a Halálos iramban franchise teljesen felesleges folytatása, ami rendkívül kreatív FF9 munkacímen fut. Szintén feleslegesnek tartom a Marvel univerzumhoz újabb előzmény filmet készíteni (Fekete Özvegy), miután az Endgame-mel teljesen lezárták a sztorit. Szerencsére idén kevesebb reboot érkezik a mozikba, de a női verzió után nem bírták ki, hogy ne készítsenek még egy feldolgozást a Szellemírtókhoz.

Reméljük tetszett ez a véleménycikk és esetleg kedvet is hoztunk néhány filmhez.

Járjatok moziba és az év során nézzétek a mi videóinkat is.