77 másodperc. Átlagosan ennyi időt tölt egy jelölt egy álláshirdetés végigböngészésével, mielőtt eldönti, hogy illik-e hozzá az adott pozíció vagy sem. Éppen ezért nagyon nem mindegy, milyen tartalommal találja szembe magát. A megfelelő szövegek mellett, majdnem olyan fontos, hogy vizuális elemekkel is színesítsük hirdetésünket. A teljesség igénye nélkül összeszedtük a videós hirdetések legfőbb előnyeit. Megnyugtatásul, a bevezetőben említett elkeserítő adat csak a hagyományos szöveges hirdetésekre érvényes. Videós álláshirdetések esetén ez a szám jóval magasabb: átlagosan

5 és fél percet szánnak az álláskeresők a videók megnézésére,

feltéve, ha megfogja őket az, amit látnak. A videós hirdetések népszerűségét bizonyítja, hogy már olyan óriásvállalatok is, mint a Starbucks vagy a Twitter beemelték a kiválasztási forgatókönyvükbe a videókat. A videós álláshirdetések a pozíció leírásán túl, betekintést engednek a vállalat hétköznapjaiba, megmutatják a főbb értékeket és sokkal hitelesebb képet festenek a cég életéről, mint egy írott szöveg. Lássuk részletesen, miért is érheti meg belevágni egy forgatásba!

#1 Az érzelmek szintjén hathatunk a jelöltekre

Egy jó videós álláshirdetés történetet mesél. Lehetőleg olyat, amely érzelmeket vált ki a nézőből, ezáltal bevonódhat, megszólítva érezheti magát. A sablonos semmitmondó videók forgatásának inkább neki se álljunk, mert nem fogják hozni a kívánt eredményeket. Onnan tudjuk, hogy jó helyen kapizsgálunk, ha a videó megnézése után az álláskereső sehol máshol nem tudja elképzelni magát, csak nálunk.

#2 Hitelesebben átadhatók a vállalati értékek

Írni bárki, bármit tud, azonban egy videóval hitelesen átadhatók a cégünk értékei, hitvallása és küldetése. Mindezek kiemelten fontosak, hiszen a munkavállalók többsége ezek alapján dönt arról, hogy szeretne-e nálunk elhelyezkedni vagy sem. Egy 2014-es felmérés alapján az YZ generációnak rendkívül fontos, hogy betekintést nyerjen adott szervezet kultúrájába, hiszen ez döntő szempont az álláskeresés során.

#3 Betekintést engedhetünk a mindennapokba

Az értékek mellett, olyan alapvető dolgokat is megmutathatunk, mint hogy hogyan néz ki az iroda, kikből áll a csapat, mik a főbb szokások és milyen feladatokat kell majd elvégeznie. A jelöltünk így beleélheti magát abba, mi várna rá, ha nálunk dolgozna, és ezek alapján mérlegelhet.

#4 Bevonhatjuk a jelenlegi dolgozókat

A videós hirdetések bár főként az álláskeresőket célozzák, nem feledkezhetünk meg arról, hogy remek lehetőséget jelentenek a jelenlegi állomány bevonására is. Az a legjobb, ha velük együtt találjuk ki a koncepciót, és fizetett színészek helyett, őket szerepeltetve forgatjuk le a videót. Manapság már sokkal többre értékeli a közönség a néha esetlen, ám őszinte megjelenéseket, mint az őszintétlen, megjátszott színészi munkát. Egyre kiélezettebb verseny folyik az ígéretes tehetségekért, így érdemes lehet felrázni a toborzási gyakorlatokat, és olyan elemeket is beépíteni a kiválasztási forgatókönyvbe, amelyeket korábban nem mertünk. Ha az elhatározás már megvan egy toborzó videó forgatására, ne féljünk megbízni egy profi csapatot, akik mind a koncepcióalkotásban, mind a megvalósításban segítséget nyújtanak.

Az általunk készített videós tartalmak egy része ezen a csatornán tekinthető meg.

Forrás: Entrepreneur